Model 202

img10Pagaments fraccionats a compte de l'impost de societats. Canviem de modalitat?

Malauradament preveieu que aquest any 2013 pot ser pitjor que el 2012?

I d'ésser així, al 2012 la vostra empresa va tenir beneficis?

Segurament si sou una SL o una petita SA estareu liquidant el Model 202 (Pagament a compte de l'impost de societats), dins de la primera de les seves modalitats, o sigui pagant un 18% sobre la casella 599 de l'últim impost de societats presentat.

Aquesta modalitat és la més còmoda i no comporta cap problema si els exercicis es van succeint un rere l'altre amb uns beneficis sense alts ni baixos considerables. Ara bé, si en algun moment els resultats cauen en picat, ens podem veure obligats a pagar a compte d'un impost que arribat el moment serà amb quota 0 i que per molt que puguem —arribat el moment— demanar-ne la devolució, ens pot generar una tensió de tresoreria que ens haguéssim pogut estalviar.

Si creieu que aquest pot ser el vostre cas, us recordem que fins el 28 d'aquest mes de febrer, podeu optar per canviar a la segona de les modalitats previstes per llei. De fer-ho, el pagament serà de 5/7 del tipus de gravamen que hagi tingut la societat l'any anterior aplicat a la base imposable del període dels 3, 9 i 11 primers mesos de cada any natural (art. 45.3 LIS).

Si us cal qualsevol aclariment al respecte, no dubteu a contactar amb nosaltres.

Euro-Comptables

Euro-Comptables

Powered by WordPress | | Designed by: video games | Thanks to game news and Webdesign Berlin